Toto jídlo jsem vařila již v ranném dětství,ale tehdy bez chorizo.
Suroviny na dvě porce:
400 gr kysaného zelí
100 gr chorizo
1 cibule
4 brambory
600 ml vody nebo vývaru
1 lžíce vepřového sádla
2 vejce
1 bobkový list
3 kuličky Nového koření
1 lžička sladké papriky, sůl, pepř a podle potřeby 1 lžíce cukru.
Podle chuti smetanu na zjemnění.
Příprava pokrmu:
Na sádle zesklovatět cibuli, přidat chorizo,chvilku restovat.
Přidat sladkou mletou sušenou papriku, bobkový list, Nové koření,pepř a sůl.
Kysané zelí pokrájet na menší kousky a společně s vývarem vložit k základu. Vařit 20 minut.
Mezitím dát vařit do jiné nádoby oloupané,nadrobno nakrájené brambory a po jejich uvaření je smíchat s první uvařenou částí pokrmu i s vodou,ve které se brambory vařily.
Podle chuti dochutit smetanou a 1 lžící cukru.
Do takto uvařeného jídla rozklepnout 2 vejce a nechat pod poklicí zatáhnout.
Dobrou chuť!