Domů » Krémová polévka z tuřínu.

Krémová polévka z tuřínu.

Vypadá to, že se asi živím jen polévkou, ale po pravdě jím od všeho s mírou.

Už od dětství jsem pohybově aktivní a mé tělo si řekne na co má vskutku chuť.V mých oblíbených jídlech málokdy chybí zelenina.Od dětství miluju kysané zelí,jako malá jsem vyžadovala na mamce aby zalovila v našem sudu se zelím a dala mi mísu této lahůdky.Pokud zelí doma došlo,po cestě ze školy jsem si ho u zelináře kupovala.

Tady ve Španělsku jsem ho zpočátku nikde neobjevila a když už jsem později na něj někde narazila,moje mánie jíst zelí denně polevila.

Není ale překvapení když se na našem stole objeví i smažené pokrmy ,buchty,dorty a jim podobné mlsání….

Nuže k receptu.

Suroviny na dvě porce:

  • Suroviny na dvě porce:
  • 3 bílé tuříny
  • 2 menší brambory
  • 1/2 cibule
  • 400 ml vývaru nebo voda
  • Opečená slanina
  • Olivový olej
  • Žitný semínkovy chleba
  • Sůl, pepř.

Postup:

Cibuli , tuřín a brambory nakrájet,orestovat na olivovém oleji,pak zalít vývarem nebo vodou.

Vařit 30 minut, potom rozmixovat tyčovým mixérem.

Servírovat s osmaženou slaninou a chlebem.

Dobrou chuť.

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru