Vypadá to, že se asi živím jen polévkou, ale po pravdě jím od všeho s mírou.
Už od dětství jsem pohybově aktivní a mé tělo si řekne na co má vskutku chuť.V mých oblíbených jídlech málokdy chybí zelenina.Od dětství miluju kysané zelí,jako malá jsem vyžadovala na mamce aby zalovila v našem sudu se zelím a dala mi mísu této lahůdky.Pokud zelí doma došlo,po cestě ze školy jsem si ho u zelináře kupovala.
Tady ve Španělsku jsem ho zpočátku nikde neobjevila a když už jsem později na něj někde narazila,moje mánie jíst zelí denně polevila.
Není ale překvapení když se na našem stole objeví i smažené pokrmy ,buchty,dorty a jim podobné mlsání….
Nuže k receptu.
Suroviny na dvě porce:
- Suroviny na dvě porce:
- 3 bílé tuříny
- 2 menší brambory
- 1/2 cibule
- 400 ml vývaru nebo voda
- Opečená slanina
- Olivový olej
- Žitný semínkovy chleba
- Sůl, pepř.
Postup:
Cibuli , tuřín a brambory nakrájet,orestovat na olivovém oleji,pak zalít vývarem nebo vodou.
Vařit 30 minut, potom rozmixovat tyčovým mixérem.
Servírovat s osmaženou slaninou a chlebem.
Dobrou chuť.