Suroviny na dvě porce:
- 1/4 hlávky kapusty
- 1 bílý tuřín
- 1/2 pórku
- 1 cibule
- 1 brambor
- 400 až 500 ml vývaru podle hustoty ( může být masový nebo i zeleninový).
- Olivový olej, sůl a pepř.
Postup přípravy:
Všechnu zeleninu nakrájet a restovat na olivovém oleji.Osolit podle chuti, zalít vývarem a nechat 25 minut vařit.
Po uvaření rozmixovat tyčovým mixérem.
Jako příloha se hodí bílá bageta,ale pro dnešek jsem zvolila placičky z tvarohového těsta.
Suroviny na placičky:
250 gr.plnotučneho tvarohu
300 gr.hl.mouky(do které jsem namíchala i část ječné).
Mouku dávám podle toho,jak to houstne,ale ne víc než zmíněných 300 gr.
1 vejce a trochu prášku do pečiva.
Špetka soli.
Smažit pomalu na sádle (těsto téměř nevsakuje tuk).
Dobrou chuť.