Suroviny:
1/2 hlávky bílého zelí
Mleté krůtí a kuřecí maso
2 brambory
1 větší rajče
1 cibule
5 stroužků česneku
Hlíva ústřičná
Pepř a sůl
Majoránka
Olivový olej
Příprava jídla:
Dno pekáče pokapat olivovým olejem
Prokládat vrstvy nahrubo nakrájené zelí posolit,na něj cibuli na kolečka, rajče,houby na plátky, pepř, majoránku .
Další vrstvou bude mleté maso, česnek na plátky, majoránka, pár kapek olivového oleje.
Potom přijde na řadu opět zelí a na něj na plátky brambory.
Pokapat olivovým olejem, přikrýt alufolii a dát péct na 160 stupňů Celsia cca 60 minut .
Po této době,alufolii odejmout,brambory posypat uzenou sladkou paprikou,pokapat olivovým olejem a dát na gril upéci do křupava. Cca 15 minut .
Toto množství nám stačí na 4 porce a je to výborný hlavní chod, který vyjde celkem za levnější peníz a navíc jde o zdravý pokrm.
Dobrou chuť!