Suroviny na 4-5 porcí.
1 jehněčí kýta
3 rajčata
2 hlavy česneku
3 bobkové listy
1 lžička tymiánu
1/2 lžičky rozmarýnu
Sůl, pepř
2 dcl suchého bílého vína
1 dcl olivový olej
1 dcl vody
Příprava jídla:
Troubu vyhřát na 200 stupňů Celsia.
Rajčata rozkrojit napůl, česneku odříznout vršky, přidat další suroviny, uložit do pekáče a přikrýt aluminiovou fólií .
Po 30 minutách teplotu snížit na 160 stupňů Celsia.
Pokračovat další hodinu.Potom teplotu snížit na 150 stupňů Celsia.
Pokračovat v pečení dalších 90 minut.
Vypnout a nechat v troubě do druhého dne.(Obvykle peču večer).
Ráno uložit na chladné místo a před podáváním dopéci bez fólie.
Podávat s hráškem, mrkví a opečenými bramborami,nebo Vaší jinou oblíbenou zeleninou.
Dobrou chuť!