Domů » Pomalu pečená jehněčí kýta.

Pomalu pečená jehněčí kýta.

Suroviny na 4-5 porcí.

1 jehněčí kýta

3 rajčata

2 hlavy česneku

3 bobkové listy
1 lžička tymiánu

1/2 lžičky rozmarýnu

Sůl, pepř

2 dcl suchého bílého vína

1 dcl olivový olej

1 dcl vody

Příprava jídla:

Troubu vyhřát na 200 stupňů Celsia.

Rajčata rozkrojit napůl, česneku odříznout vršky, přidat další suroviny, uložit do pekáče a přikrýt aluminiovou fólií .

Po 30 minutách teplotu snížit na 160 stupňů Celsia.

Pokračovat další hodinu.Potom teplotu snížit na 150 stupňů Celsia.
Pokračovat v pečení dalších 90 minut.

Vypnout a nechat v troubě do druhého dne.(Obvykle peču večer).

Ráno uložit na chladné místo a před podáváním dopéci bez fólie.

Podávat s hráškem, mrkví a opečenými bramborami,nebo Vaší jinou oblíbenou zeleninou.

Dobrou chuť!

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru