Suroviny:
5 vajec velikosti “ L „
3 lžíce třtinového cukru
3 lžíce hladké mouky
Červené potravinářské barvivo
1 /2 lžičky prášku do pečiva.
Olej na vymazání plechu
Suroviny na náplň:
1 Kelímek Ricotta
1 smetana na šlehání minimální obsah tuku 33%.
1 lžíce moučkového cukru,nebo javorový sirup.
Příprava těsta:
Zahřát troubu na 175 stupňů Celsia.
Horký vzduch.
Oddělit bílky od žloutků.
Z bílků ušlehat tuhý sníh.
Žloutky vyšlehat s cukrem,do kterých přidat pár kapek potravinářského barviva.
Pozvolna zamíchat prosatou mouku s práškem do pečiva ,nakonec bílkový sníh.
Pečící papír vymazat olejem.
Těsto přenést na papír a péct zhruba 10 minut.
Náplň:
Smetanu,cukr a ricottu spolu ušlehat, popřípadě přidat prášek na stužení.
Roládu ještě za tepla stočila a nechala vychladnout..
Dodatek z dneška 3.4.21
Když roládu posypete moučkovým cukrem a stocite bez papiru,je to nejsnadnější cesta,jak se pak s těstem nedohadovat ( smích). Dodala jsem podle další zkušenosti…
Pak rozmotat a namazat krémem.
Dobrou chuť!