Domů » Bagety jako vánek.

Bagety jako vánek.

Suroviny:

450 gr. hladká mouka

7 gr.suche droždí

200 ml vlažné vody

80 ml Extra panenský olivový olej

1 polévková lžíce cukru krupice

1/2 čajové lžičky soli.

Zpracování:

Do vlažné vody vložíme droždí, přidáme cukr a promícháme.

Necháme vzejít kvásek a potom do něj přidáme mouku, sůl, olej a rukou vypracujeme těsto.

Pokračujeme v hnětení až se těsto přestane lepit na stěny misky.

Uložíme na teplé místo a necháme cca 45 minut kynout.

Potom z těsta zlehka vytvoříme dvě bagety a uložíme na plech vyložený pečícím papírem.

Bagety posypeme moukou a nůžkami nastřihneme zářezy.

Necháme ještě dalších 20 minut kynout v teple.

Po té vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů Celsia a pečeme bez horkého vzduchu cca 20 minut.

Bagety jsou lehké, nadýchané, měkoucke a díky oleji mají úžasnou chuť.

Dělala jsem je úplně poprvé, recept jsem si složila sama a věřím že pro úspěch je budu brzy dělat znovu .

Tahle mouka je z Mercadona a jsem s ní velmi spokojená,obsahuje 10 g proteinů.

Sušené droždí Dr.oetker mě též nezklamalo,proto budu používat pouze tohle .

Budu ráda za zpětnou vazbu jestli budete recept zkoušet 🙏.

Dobrou chuť.

Drahomíra draha tonerova instagram.

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru