
450 gr. hladká mouka
7 gr.suche droždí
200 ml vlažné vody
80 ml Extra panenský olivový olej
1 polévková lžíce cukru krupice
1/2 čajové lžičky soli.
Zpracování:
Do vlažné vody vložíme droždí, přidáme cukr a promícháme.
Necháme vzejít kvásek a potom do něj přidáme mouku, sůl, olej a rukou vypracujeme těsto.
Pokračujeme v hnětení až se těsto přestane lepit na stěny misky.
Uložíme na teplé místo a necháme cca 45 minut kynout.
Potom z těsta zlehka vytvoříme dvě bagety a uložíme na plech vyložený pečícím papírem.
Bagety posypeme moukou a nůžkami nastřihneme zářezy.
Necháme ještě dalších 20 minut kynout v teple.
Po té vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů Celsia a pečeme bez horkého vzduchu cca 20 minut.
Bagety jsou lehké, nadýchané, měkoucke a díky oleji mají úžasnou chuť.
Dělala jsem je úplně poprvé, recept jsem si složila sama a věřím že pro úspěch je budu brzy dělat znovu .


Sušené droždí Dr.oetker mě též nezklamalo,proto budu používat pouze tohle .
Budu ráda za zpětnou vazbu jestli budete recept zkoušet 🙏.
Dobrou chuť.
Drahomíra draha tonerova instagram.
