Předehřát troubu na 170 stupňů.
Suroviny na korpus:
Hrnek = 200 ml
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka
1 vejce
1 hrnek mandlové mouky
1 hrnek hladké mouky
1/2 hrnku třtinového cukru
1 lžíce perníkového koření
3 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
1 jablko.
Suroviny na náplň:
Jakákoli kyselejší marmeláda ( já jsem použila marmeládu z moruší).
Suroviny na polevu:
200 gr bílé čokolády na polevy.
80 gr tučné zakysané smetany.
Příprava korpusu na dort 🍰:
Všechny suché suroviny pečlivě rozmíchat a popřípadě i prosít.
V druhé misce spolu promíchat “ mokré suroviny“a všechno spojit dohromady.
Jako poslední vmíchat nahrubo nastrouhané jablko.
Vložit do vymazané a moukou vysypané formy o průměru 20 cm.
Péct pozvolna bez horkého vzduchu asi 50 minut.
Zkoušet špejlí a pokud se těsto nelepí,je korpus upečený.
Vychladlý korpus horizontálně v půlce překrojit,namazat marmeládou.
Poleva:
Ve vodní lázni rozpustit čokoládu a pak přidat zakysanou smetanu.
Veselé Velikonoce!
Dobrou chuť!