Suroviny:
4 vejce l
3 PL cukru
2 PL hladká mouka
1 PL mletého máku
1 ČL prášek do pečiva
Suroviny na náplň:
200 ml smetana na šlehání
2 PL kysaná smetana 30 – 35 % tuku
1 ztužovac šlehačky
2 PL cukr moučka
1 PL mletého máku
Broskvový kompot
Příprava rolády:
Vejce s cukrem vyšlehat do hustého krému potom postupně přidávat prosatou mouku s práškem do pečiva a mák.
Pečící papír potřít olejem a těsto na něj rozetřít.
Péct při teplotě 180 stupňů Celsia 8 – 10 minut.
Hned po vyjmutí z trouby těsto i s papírem srolovat a nechat mírně schladnout.
Další krok:
Těsto rozbalit , sejmout papír a znovu zarulovat az do úplného vychladnutí.
Mezi tím vyšlehat smetanu , přidat 2 lžíce cukru moučka, ztuzovac šlehačky a kysanou smetanu.
Broskve nakrájet na kousky.
Polovinu krému natřít na roládu, přidat broskve a zarulovat.
Druhou polovinu krému natřít na roládu a posypat mákem.
Roláda je lahodná a nadýchaná.
Dobrou chuť!@