Domů » Proteinová fitness buchta

Proteinová fitness buchta

Suroviny:

1 kelímek SKYR 150 g

1 bílý jogurt 125 g

3/4 hrnku mléka

1/3 hrnku olivový olej

1 a 1/2 hrnku ovesné mouky s 1 lžičkou jedlé sody

2 lžíce třtinového cukru

2 vejce

NA DROBENKU :

Hrst strouhanky

Hrst ovesné mouky

80 g másla

1 lžička skořice

1 lžíce třtinového cukru

OVOCE:

Blumy

Zpracování:

Mouku,sodu,skyr a jogurt

smícháme a postupně přidáváme olej, mléko,vejce.

Mícháme do hladka .

Těsto nalijeme do pekáče vyloženým pečícím papírem a na něj naklademe vyloupané blumy.

Posypeme drobenkou a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů Celsia.

Pečeme cca 50 minut.

Koláč je vláčný a na povrchu díky strouhance příjemně křupavý.

Ráda si hraju se surovinami a ani tentokrát mě můj nápad nezklamal.

Ovesná mouka je bohatá na bílkoviny jako i SKYR.

Pokud budete chtít, můžete nahradit třtinový cukr jiným sladidlem což já sama odmítám.

Dobrou chuť!

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru