Domů » Ovocný koláč

Ovocný koláč

Suroviny:

Hrnek = 200 ml

3 vejce L

1/2 hrnku cukru

1 vanilkový cukr

1/2 hrnku oleje

1 hrnek mléka

2 hrnky hladké mouky

1 prášek do pečiva

4 lžíce kvalitního kakaa

100 g laminované mandle

400 mražené ovoce:maliny, ostružiny, červený rybíz,jahody.

Koupené již smíchané, mražené.

Příprava koláče:

Troubu zapnout na 190 stupňů Celsia.

Do pekáčku 23 x 33 cm vložit papír na pečení

Vejce s cukrem vyšlehat do hustého krému a potom přidávat olej, mléko, prosatou mouku s kakaem a madle.

Nalít do pekáčku a navrch dát polorozmrazene ovoce.

Vložit do trouby a hned poté snížit teplotu na 180 stupňů Celsia.

Doba pečení cca 55 minut.

Po 20 minutách snížit teplotu na 160 stupňů Celsia.

Dobrou chuť!

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru