Ahoj,dnes opět koláč s Nisperos.K tomuto těstu se hodí jakékoliv ovoce s velkým obsahem vody, neboť v tomto těstu není mléko.
Suroviny:
1 hrnek = 200 ml
4 vejce
3/4 hrnku třtinového cukru
1/2 hrnku oleje
2 hrnky hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 lžička vanilkového cukru
1 lžička mleté skořice
400 gr.ovoce.
Příprava koláče:
Troubu zapnout na 190 stupňů Celsia.
Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem vyšlehat do hustého krému.Potom šlehat s olejem.
Šlehač odložit a přimíchat prosatou mouku s práškem do pečiva a skořicí.
Do formy vložte papír.
Polovinu ovoce nakrájet na menší kousky a přimíchat do těsta.
Těsto dát do formy a druhou část ovoce položit navrch těsta.
Po vložení do trouby, stáhnout teplotu na 180 stupňů Celsia.
Doba pečení cca 60 minut.
Podle potřeby snížit teplotu.