Dnes jsem zkusila obrátit postup při výrobě koláče a musím říct, že jsem neudělala chybu.
Recept:
Suroviny:
Hrnek = 200 ml
4 vejce L
1/2 hrnku třtinového cukru
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
2 hrnky hladké mouky
1 prášek do pečiva
200 g čerstvých malin
200 g čerstvých borůvek
Forma průměr 26 cm
Výroba koláče:
Troubu zapnout na 190 stupňů Celsia bez horkého vzduchu.
Do formy na dno dát papír a potřít ho z obou stran olejem.
Vejce s cukrem vyšlehat do husté pěny, přidat olej- šlehat, potom přidat mléko – šlehat.
Nakonec ručně přimíchat prosatou mouku s práškem do pečiva.
Na dno formy na pečící papír vložit čerstvé ovoce,na které nalijte těsto.
Dejte do trouby a hned teplotu snižte na 180 stupňů Celsia.
Po 20 minutách pečení, snižte teplotu na 160 stupňů Celsia.
Pečte cca 40 minut bez horkého vzduchu.Zkuste špejlí, když se nebude lepit, koláč je hotov.
Po vyjmutí z trouby nechte chvilku schladnout , pak otevřete formu , koláč přiklopenym talířem obraťte a opatrně slounete papír.
Koláč je výtečný,mohu ze ❤️ doporučit, snědli jsme ho s manželem půlku na posezení a vůbec se za to nestydime😋😋😂😂
Instagram:
drahomira_tonerova
Najdete vice obrázků
Přeju dobrou chuť!