Domů » Nadýchaný makový Beránek.

Nadýchaný makový Beránek.

Tento recept jsem již zde uvedla jako Nadýchaný makový koláč.

Dnes jsem ze stejného receptu udělala Beránka.Jen je potřeba ho déle péct.

Recept uvedu znovu s menším rozdílem.

Nuže k surovinám:

1 hrnek = 200 ml

1 a půl hrnku mletého máku

1 a půl hrnku mandlové mouky

3/4 hrnku hl.mouky

1 vanilkový cukr

1/2 prášku do pečiva
Hrstka rozinek
1/2 hrnku oleje míchám olivový se slunečnicovým

1 a půl hrnku mléka

1/2 hrnku třtinového cukru

4 vejce velikosti M

Příprava Beránka:

Předehřát troubu na 175 stupňů.

Mák, mandlovou mouku,vanil.cukr,mouku,rozinky, prášek do pečiva za sucha promichejte a odstavte.

Nyni si ušlehejte tuhý sníh a hned po té ušlehejte do husté pěny žloutky s cukrem.

Další krok:

Do suchých surovin postupně promíchejte mléko a olej.

Vyšlehané žloutky a sníh zapravte velice jemne metličkou.

Formu vymazat máslem a vysypat moukou.

Péct zpočátku prvních 20 min beze změny a potom postupně snižovat teplotu.

Já mám formu silikonovou, větší a bylo potřeba těsto pomalu dopékat.

Péct cca 50 min.podle velikosti formy.

Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu!!!

Tak ať se Beránek podaří a chutná!

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru