Tento recept jsem již zde uvedla jako Nadýchaný makový koláč.
Dnes jsem ze stejného receptu udělala Beránka.Jen je potřeba ho déle péct.
Recept uvedu znovu s menším rozdílem.
Nuže k surovinám:
1 hrnek = 200 ml
1 a půl hrnku mletého máku
1 a půl hrnku mandlové mouky
3/4 hrnku hl.mouky
1 vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva
Hrstka rozinek
1/2 hrnku oleje míchám olivový se slunečnicovým
1 a půl hrnku mléka
1/2 hrnku třtinového cukru
4 vejce velikosti M
Příprava Beránka:
Předehřát troubu na 175 stupňů.
Mák, mandlovou mouku,vanil.cukr,mouku,rozinky, prášek do pečiva za sucha promichejte a odstavte.
Nyni si ušlehejte tuhý sníh a hned po té ušlehejte do husté pěny žloutky s cukrem.
Další krok:
Do suchých surovin postupně promíchejte mléko a olej.
Vyšlehané žloutky a sníh zapravte velice jemne metličkou.
Formu vymazat máslem a vysypat moukou.
Péct zpočátku prvních 20 min beze změny a potom postupně snižovat teplotu.
Já mám formu silikonovou, větší a bylo potřeba těsto pomalu dopékat.
Péct cca 50 min.podle velikosti formy.
Všechny suroviny musí mít stejnou teplotu!!!
Tak ať se Beránek podaří a chutná!