
- Hrnek=200 ml
- 1 hrnek ovesných vloček
- 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 3 lžíce třtinového cukru
- 2 vejce
- Hrst laminované mandle
- 2 hrnky kefíru
- 1/2 hrnku olivový olej
- Špetka soli
- 1 velká konzerva broskví
Příprava koláče.
Suché suroviny smícháme
a přidáváme další tekuté suroviny.
Broskve scedíme.
Do malé dortové formy dáme na dno dvojitý pečící papír (kvůli promáčení),
na něj nasypeme plátkové mandle a poklademe broskve.
Zalijeme připraveným těstem a dáme péct do vyhřáté trouby na 160 stupňů Celsia.
Pečeme cca 50 -60 minut dle vaší trouby.
Výsledný koláč je nadýchaný a příjemně vláčný!
Dobrou chuť!