Suroviny:
3 vejce L
3 lžíce třtinového cukru
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku kefíru
1 hrnek mletého máku
1 hrnek hladké mouky
1 prášek do pečiva
200 g lesních rozmrazenych borůvek
Kysaná smetana na ozdobu a čerstvé borůvky.
Příprava:
Hrnek = 200 ml
Vejce s cukrem vyšlehat do hustého krému, potom postupně přidávat olej mléko kefír,mouku a mák.
Nakonec přimíchat borůvky.
Troubu vyhřát na 190 stupňů Celsia.
Menší formu vymazat máslem a vysypat moukou.
Těsto přelít do formy a dát do trouby na 40-45 minut.
Hned po vložení do trouby teplotu stáhnout na 180 stupňů Celsia.
Po 20 minutách pečení teplotu stáhnout na 160-170 stupňů Celsia,to podle vaší trouby.
Dobrou chuť!