Suroviny:
Hrnková buchta -hrnek 200 ml.
2 vejce
3 polévkové lžíce třtinového cukru
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mléka
1 hrnek hladké mouky
1 čajová lžička soda bicarbona
1 hrnek mletý mák
3 jablka
Máslo na vymazání formy
Citronová šťáva na jablka.
Příprava koláče:
Jablka oloupat, nakrájet nadrobno a pokapat citronovou šťávou.
Vejce s cukrem ušlehat do hustého krému, postupně přidávat olej, mléko,mouku, mák a nakonec vmíchat nadrobno nakrájená jablka.
Těsto přelít do vymazané formy a dát péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů Celsia cca 50 minut.
Pokud bude nutné, postupně snížit teplotu .
Koláč je super křehký a nadýchaný.
Vláčný od jablek.
Dobrou chuť!

