Domů » Maková buchta s jablky.

Maková buchta s jablky.

Suroviny:

Hrnková buchta -hrnek 200 ml.

2 vejce

3 polévkové lžíce třtinového cukru

1/2 hrnku oleje

1 hrnek mléka

1 hrnek hladké mouky

1 čajová lžička soda bicarbona

1 hrnek mletý mák

3 jablka

Máslo na vymazání formy

Citronová šťáva na jablka.

Příprava koláče:

Jablka oloupat, nakrájet nadrobno a pokapat citronovou šťávou.

Vejce s cukrem ušlehat do hustého krému, postupně přidávat olej, mléko,mouku, mák a nakonec vmíchat nadrobno nakrájená jablka.

Těsto přelít do vymazané formy a dát péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů Celsia cca 50 minut.

Pokud bude nutné, postupně snížit teplotu .

Koláč je super křehký a nadýchaný.

Vláčný od jablek.

Dobrou chuť!

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru