Suroviny:
- 2 pomeranče
- 250 gr mandlové mouky
- 200 gr třtinového cukru
- 6 vajec
- 1 lžička prášku do pečiva
Příprava:
Den předem dát do studené vody 2 pomeranče a přivést do varu.Potom na mírném plameni vařit než jsou měkké (cca 70 minut).Po té z nich slít vodu a nechat chladnout
Vychladlé pomeranče zvážit (bude potřeba 375 gr). Pomeranče rozkrojit, odstranit všechna semínka, a tyčovým mixérem rozmixovat i s kůrou.
Dát stranou,ušlehat vejce s cukrem,do kterých vmíchat mandlovou mouku s práškem do pečiva a přimíchat rozmixované pomeranče.
Vložit do dortové formy ( velikost zvolte podle toho jak budete chtít ve výsledku mít dort vysoký).Dnes jsem použila formu o průměru 21 cm a dort se musi déle péct.
U tohoto průměru 21 cm při teplotě 180 st.asi 45-50 minut.Pokud se bude zvrchu připalovat,tak ho později přikryjte alobalem, popřípadě snižte teplotu.
Je možné dát ho do širší formy,ale nebude tak vysoký.
Dort je kyprý a vláčný, má hořkosladkou chuť.
Věřím, že se Vám povede a bude chutnat!