Domů » Krémový jablkový koláč.

Krémový jablkový koláč.

Suroviny:

1 malé kulaté linecké těsto

2 jablka

Citronová šťáva

1 vanilkový pudink

400 ml mléka

2 lžíce másla

2 lžíce moučkového cukru

Skořice

1 lžíce cukru krystal na posypáni.

Příprava koláče:

Těsto dát na vymazanou formu, propíchat vidličkou a dát péct na cca 15 – 20 minut při teplotě 180 stupňů Celsia.

Mezitím oloupat a nakrájet jablka,pokapat citrónovou šťávou.

Puding uvařit a po uvaření přimíchat cukr moučka a studené máslo.

Na upečený korpus puding rozetřít a na něj uložit jablka, která poprašte skořicí a posypte krystalovým cukrem.

Opět dát do trouby na 180 stupňů Celsia az se jablíčka upečou.

Výsledný koláč je odspodu křupavý a uvnitř šťavnatý.

Dobrou chuť!

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru