Domů » Křehký třešňový koláč.

Křehký třešňový koláč.

Suroviny:

4 vejce

3 lžíce třtinového cukru

100 g hladké mouky

1 lžička prášek do pečiva

125 g bílého jogurtu

250 g tvaroh z Lidlu ( vanička)

1 lžička vanilkového cukru

Olej (množství -kelimek od jogurtu)

Třešňový kompot (bez pecek)

Příprava:

3 vejce ušleháme s cukrem do husté pěny

Dále šlehame s jogurtem a po té olej

Nakonec lehce přimícháme prostatou mouku s práškem do pečiva

Dortovou formu vymažeme máslem a těsto do ní přelijeme

Přidáme třešně bez šťávy

a navrch lžíci opatrně klademe kopečky tvarohu který jsme si předem promíchali s vanilkovým cukrem a 1 vejcem.

Pečeme cca 40 minut při teplotě 170 -180 stupňů Celsia (podle vaší trouby).

Dobrou chuť!

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru