Suroviny:
1 hrnek = 200 ml
3 vejce “ L „
1/2 hrnku třtinového cukru
1/2 hrnku mléka
1/2 hrnku oleje
3 lžíce kvalitního kakaového prášku
2 hrnky hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 lžíce koření do perníku
1 velké jablko
200 g čokolády na polevy
50 g másla
Kešu ořechy
Výroba zákusku:
Zapnout troubu na 190 stupňů Celsia bez horkého vzduchu.
Vejce s cukrem vyšlehat do husté pěny, přidat olej, mléko a prosatou mouku s kakaovým práškem a práškem do pečiva. (Je dobré vše prosat ,aby se v těstě netvořily hrudky ).
Nakonec vmíchat nastrouhané jablko i se slupkou.
Těsto dát na plech o velikosti 23 x 33 cm na pečící papír.
Hned po vložení do trouby teplotu snížit na 180 stupňů Celsia.
Po 20 minutách stáhnout teplotu na 160 – 170 stupňů Celsia.
Péct cca 40- 45 minut.
Po vychladnutí korpusu rozehřát polevu v horké lázni.Do rozpuštěné čokolády můžete přidat lžíci kakaového prášku ( já
jsem ho přidala,ale záleží na Vás ).Navrch kešu ořechy.
Dobrou chuť!