Domů » Křehký perníkový zákusek.

Křehký perníkový zákusek.

Suroviny:

1 hrnek = 200 ml

3 vejce “ L „

1/2 hrnku třtinového cukru

1/2 hrnku mléka

1/2 hrnku oleje
3 lžíce kvalitního kakaového prášku

2 hrnky hladké mouky

1 prášek do pečiva

1 lžíce koření do perníku
1 velké jablko

200 g čokolády na polevy
50 g másla
Kešu ořechy

Výroba zákusku:

Zapnout troubu na 190 stupňů Celsia bez horkého vzduchu.

Vejce s cukrem vyšlehat do husté pěny, přidat olej, mléko a prosatou mouku s kakaovým práškem a práškem do pečiva. (Je dobré vše prosat ,aby se v těstě netvořily hrudky ).

Nakonec vmíchat nastrouhané jablko i se slupkou.

Těsto dát na plech o velikosti 23 x 33 cm na pečící papír.

Hned po vložení do trouby teplotu snížit na 180 stupňů Celsia.
Po 20 minutách stáhnout teplotu na 160 – 170 stupňů Celsia.

Péct cca 40- 45 minut.

Po vychladnutí korpusu rozehřát polevu v horké lázni.Do rozpuštěné čokolády můžete přidat lžíci kakaového prášku ( já

jsem ho přidala,ale záleží na Vás ).Navrch kešu ořechy.

Dobrou chuť!

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru