Toto ovoce obsahuje hodně vody a proto jsem tomu těsto přizpůsobila.
Nedala jsem mléko a dala jiné složení mouky, než dělám jiné koláče.
Suroviny :
1 hrnek = 200 ml
3 vejce „L“
3/4 hrnku třtinového cukru
1/2 hrnku oleje
1 hrnek mandlové mouky
1 hrnek celozrnné ovesné mouky
3/4 hrnku ovesných vloček
1 prášek do pečiva
2 lžičky skořice
1 vanilkový cukr
500 g čerstvých NISPEROS
Příprava koláče:
Troubu vyhřát na 190 stupňů Celsia.
Vejce s cukrem vyšlehat do husté pěny.
Za stálého šlehání přidat olej.
Šlehač odložit, pokračovat ručně.
Postupně přimíchávat mouky a prášek do pečiva.
Do těsta přimíchat Nisperos nakrájené na kousky.
Do pekáčku 33 x 23 cm dát papír na pečení a na něj přemístit těsto.
Druhou část ovoce dát navrch.
Vložit do trouby a teplotu hned snížit na 180 stupňů Celsia.
Péct 60 minut bez horkého vzduchu.
Po 20 minutách pečení snížit teplotu na 160 stupňů Celsia.
Pokud nemáte k dispozici Nisperos, použijte jiné ococe, které obsahuje větší množství vlhkosti.
Dobrou chuť!
Druhou část ovoce dát na vrch těsta.