Domů » Křehký NISPEROS koláč.

Křehký NISPEROS koláč.

Toto ovoce obsahuje hodně vody a proto jsem tomu těsto přizpůsobila.

Nedala jsem mléko a dala jiné složení mouky, než dělám jiné koláče.

Suroviny :

1 hrnek = 200 ml
3 vejce „L“

3/4 hrnku třtinového cukru

1/2 hrnku oleje

1 hrnek mandlové mouky

1 hrnek celozrnné ovesné mouky

3/4 hrnku ovesných vloček

1 prášek do pečiva

2 lžičky skořice

1 vanilkový cukr

500 g čerstvých NISPEROS

Příprava koláče:

Troubu vyhřát na 190 stupňů Celsia.

Vejce s cukrem vyšlehat do husté pěny.
Za stálého šlehání přidat olej.

Šlehač odložit, pokračovat ručně.

Postupně přimíchávat mouky a prášek do pečiva.

Do těsta přimíchat Nisperos nakrájené na kousky.

Do pekáčku 33 x 23 cm dát papír na pečení a na něj přemístit těsto.

Druhou část ovoce dát navrch.

Vložit do trouby a teplotu hned snížit na 180 stupňů Celsia.

Péct 60 minut bez horkého vzduchu.

Po 20 minutách pečení snížit teplotu na 160 stupňů Celsia.

Pokud nemáte k dispozici Nisperos, použijte jiné ococe, které obsahuje větší množství vlhkosti.

Dobrou chuť!

Druhou část ovoce dát na vrch těsta.

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru