Jako již tradičně, používám hrnek = 200 ml.
Suroviny:
500 g kompotu broskví
3 vejce „L „
1/2 hrnku třtinového cukru
1/2 hrnku oleje
1 a 1/2 hrnku hladké mouky
1 prášek do pečiva
Máslo na vymazání formy
Příprava koláče:
Troubu zapnout bez horkého vzduchu na 190 stupňů Celsia.
Vejce vyšlehat do hustého krému a přidat olej,potom mouku s práškem do pečiva.
Nakonec přimíchat nakrájené broskve.
Přemístit do vymazané a moukou vysypané formy.
Po vložení do trouby hned snížit teplotu na 180 stupňů Celsia.Po 20 minutách ještě snížit teplotu na 160 – 170 stupňů Celsia a péct celkem asi 50 minut.
Kontrolujte vpíchnutí špejlí a když se nebude lepit,je koláč hotov.
Dobrou chuť a hezký víkend 🍀🍀🤗!