Domů » Jahodový koláč.

Jahodový koláč.

Suroviny na koláč o větším průměru.(28-30 cm).

Hrnek= 200 ml

4 vejce „M“

1/2 hrnku třtinového cukru

1/2 hrnku oleje

1/4 hrnku mléka

2 hrnky hladké mouky

1 prášek do pečiva

400 g čerstvých jahod

Příprava koláče:

Zahřát troubu na 180 stupňů Celsia.

Formu vymazat máslem a vysypat moukou.

Vejce s cukrem ušlehat do tuhého krému.

Přidat olej, mléko a šlehat,pak lehce vmíchat prosatou mouku s práškem do pečiva.

Do této směsi vmíchejte poměrnou část jahod nakrájených na malé kousky.

Vlijte do formy a navrch dejte jahody nakrájené na plátky.

Po 10 minutách snižte teplotu na 170 stupňů Celsia.
Péct bez horkého vzduchu asi 50 minut.
Postupně můžete snižovat teplotu.

Dobrou chuť!

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru