Suroviny na koláč o větším průměru.(28-30 cm).
Hrnek= 200 ml
4 vejce „M“
1/2 hrnku třtinového cukru
1/2 hrnku oleje
1/4 hrnku mléka
2 hrnky hladké mouky
1 prášek do pečiva
400 g čerstvých jahod
Příprava koláče:
Zahřát troubu na 180 stupňů Celsia.
Formu vymazat máslem a vysypat moukou.
Vejce s cukrem ušlehat do tuhého krému.
Přidat olej, mléko a šlehat,pak lehce vmíchat prosatou mouku s práškem do pečiva.
Do této směsi vmíchejte poměrnou část jahod nakrájených na malé kousky.
Vlijte do formy a navrch dejte jahody nakrájené na plátky.
Po 10 minutách snižte teplotu na 170 stupňů Celsia.
Péct bez horkého vzduchu asi 50 minut.
Postupně můžete snižovat teplotu.
Dobrou chuť!