Suroviny:
3 vejce XL
1/2 hrnku třtinového cukru (1 hrnek=200 ml)
1/2 hrnku oleje ( míchám olivový se slunečnicovým)
1 hrnek hladké mouky ( my tu jinou nemáme)
1 prášek do pečiva
1 hrnek mandlové mouky
3 zralé hrušky (konference)
Šťáva z poloviny citronu
Skořice
Příprava koláče:
Zapnout troubu na 180 stupňů
Oloupat a nakrájet hrušky na menší kousky.Pokapat je citrónovou šťávou a přimíchat skořici podle chuti.
Dát stranou.
Další krok:
Vejce s cukrem vyšlehat do hustého krému.Potom postupně šlehat s olejem.
Odložit šlehač.
Dále stěrkou
přimíchat prosatou mouku s práškem do pečiva a následně mouku mandlovou.
Jako poslední vmíchejte hrušky.
Přemístit do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy (26 cm).
Dát do vyhřáté trouby na 180 stupňů a hned teplotu snižte na 170 st.
Péct 45 -50 minut.(Hrušky obsahují hodně tekutiny). Při pečení po 30 minutách skontrolujte špejlí a podle potřeby přikryjte alobalem,aby se koláč nepřipálil.
Koláč je vláčný a nadýchaný.
Dobrou chuť!