Domů » Hruškový koláč 🍐.

Hruškový koláč 🍐.

Suroviny:

3 vejce XL
1/2 hrnku třtinového cukru (1 hrnek=200 ml)

1/2 hrnku oleje ( míchám olivový se slunečnicovým)

1 hrnek hladké mouky ( my tu jinou nemáme)

1 prášek do pečiva

1 hrnek mandlové mouky

3 zralé hrušky (konference)

Šťáva z poloviny citronu

Skořice

Příprava koláče:

Zapnout troubu na 180 stupňů

Oloupat a nakrájet hrušky na menší kousky.Pokapat je citrónovou šťávou a přimíchat skořici podle chuti.
Dát stranou.

Další krok:

Vejce s cukrem vyšlehat do hustého krému.Potom postupně šlehat s olejem.

Odložit šlehač.

Dále stěrkou
přimíchat prosatou mouku s práškem do pečiva a následně mouku mandlovou.

Jako poslední vmíchejte hrušky.

Přemístit do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy (26 cm).

Dát do vyhřáté trouby na 180 stupňů a hned teplotu snižte na 170 st.
Péct 45 -50 minut.(Hrušky obsahují hodně tekutiny). Při pečení po 30 minutách skontrolujte špejlí a podle potřeby přikryjte alobalem,aby se koláč nepřipálil.

Koláč je vláčný a nadýchaný.

Dobrou chuť!

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru