Suroviny:
3 vejce
2 Pl třtinového cukru
100 ml oleje
50 ml mléka
100 g mandlová mouka
1 ČL prášek do pečiva
2 ČL skořice
3 hrušky
Citronová šťáva z půlky citronu
Příprava koláče:
Vejce s cukrem vyšlehat do hustého krému, potom postupně přidávat olej mléko,mandlovou mouku s práškem do pečiva, skořici a oloupané, nakrájené hrušky, které jsem pokapala citrónovou šťávou aby zůstaly světlé.
Dvě keramické misky o velikosti 16 cm průměr a 5 cm výška vyložit pečícím papírem a těsto do nich přemístit.
Péct ve vyhřáté troubě na 180 stupňů Celsia cca 45 minut.
Po 15 minutách teplotu stáhnout na 160 stupňů Celsia.
Koláč je nadýchaný,super chutný a lehoučký.
Dobrou chuť!