Domů » Dýňový koláč.

Dýňový koláč.

Suroviny:

Hrnek = 200 ml

4 vejce L

1/2 hrnku třtinového cukru

1 vanilkový cukr

1/2 hrnku oleje

1 hrnek mléka

2 hrnky hladké mouky

1 prášek do pečiva

1/2 uvařené rozmixovane dýně.

Příprava koláče:

Vejce s cukrem vyšlehat do hustého krému potom postupně přidávat olej mléko a prosatou mouku s práškem do pečiva.

Nakonec opatrně vmíchat pyré z dýně.

Těsto přelít do formy o průměru 26 cm.

Na dno formy můžete dát pečící papír,anebo formu vymazat máslem a vysypat moukou.

Péct ve vyhřáté troubě na 180 stupňů.

Doba pečení cca 60 minut.

Teplotu po 20 minutách snížit na 160 stupňů Celsia.

Po upečení nechat chladnout na mřížce.

Po mírném schladnuti vyjmout z formy.

Koláč je nadýchaný a chuťově vyvážený.

Dobrou chuť!

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru