Pomerančový dort už jsem tady jednou dělala,ale nyní jsem renovovala recept.
Ráda si hraju se surovinami a tak jsem tento dort udělala trochu jinak a musím říct, že nám velmi chutná 😋.
Manžel dokonce přiznal, že je o mnoho chutnější, než ten minulý.
Nuže k surovinám:
3 malé pomeranče
4 vejce XL
4 polévkové lžíce třtinového cukru
150 g madlove mouky (dr.Oetker),je hrubší a ve výsledku chutná lépe než hladká.
100 g hladké mouky
2 čajové lžičky prášku do pečiva
100 ml slunečnicový olej.
Příprava dortu:
Pomeranče i s kůrou vařit 70 minut a po vychladnutí nakrájet,odstranit semínka a rozmixovat tyčovým mixérem.
Vejce s cukrem vyšlehat do hustého krému,potom postupně přidávat olej, hladkou mouku, mandlovou mouku a prášek do pečiva.
Nakonec zlehka vmíchat pyré z pomerančů.
Formu o průměru 20 cm vymazat máslem a vysypat moukou.
Těsto přemístit do formy a dát péct do vyhřáté trouby na 190 stupňů Celsia bez horkého vzduchu.
Hned po vložení do trouby teplotu stáhnout na 170 stupňů Celsia a péct 70 minut.
Asi po 20 minutách ještě teplotu stáhnout na 160 stupňů Celsia.
Řiďte se podle toho jak péče vaše trouba.
Dort je šťavnatý,ale ne mokrý.
Dobrou chuť!