Suroviny:
1 hrnek= 200 ml
2 vejce L
3 lžíce třtinového cukru
1/2 hrnku oleje
3/4 hrnku mléka
1 a 1/2 hrnku hladké mouky
1 prášek do pečiva
Borůvky+prosypat hladkou moukou ( proti propadnutí na dno ).
Borůvky se osvědčily ty mražené z LIDLU, nechám je napůl rozmrazit a hned prosypu trochou mouky.
Máslo na vymazání formy
Příprava:
Vejce s cukrem vyšlehat do hustého krému a dále pokračuje šlehání olej, mléko a nakonec mouka s práškem do pečiva.
Důkladně šlehat do hladka.
(dřívější recepty jsem dělala jiným způsobem,ale tento se mi osvědčil, koláč je křehký a nadýchaný).
Dortovou formu vymazat máslem a prosypat hladkou moukou.
Těsto přemístit do formy , přemístit na povrch borůvky a dát péct do vyhřáté trouby na 180 stupňů Celsia, později teplotu korigovat podle vaší potřeby.
Doba pečení bez horkého vzduchu cca 60 minut .
Dobrou chuť!