Domů » Borůvkový koláč.

Borůvkový koláč.

Suroviny:

1=200 ml

2 vejce “ L „

1/2 hrnku třtinového cukru

1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka

2 hrnky hladké mouky

1 prášek do pečiva

1 vanilkový cukr

300-400 g mražených borůvek

Příprava koláče:

Troubu zapnout na 190 stupňů Celsia bez horkého vzduchu.

Vejce vyšlehat s cukrem do husté pěny.

Přidat olej, mléko šlehat.

Dále metličkou zapravit prosatou mouku s práškem do pečiva.

Přenést na pekáček s pečícím papírem.

Zčásti rozmrazene borůvky promíchat se lžící mouky a opatrně přidat navrch těsta.(V mouce jsem obalila,aby borůvky nepropadly dolů.

Dát do vyhřáté trouby na 190 stupňů Celsia a hned teplotu stáhnout na 180 stupňů Celsia.

Po 20 minutách pečení opět teplotu stáhnout na 160 – 170 stupňů Celsia ( podle typu trouby).

Péct 40 – 45 minut.

Přeji vám dobré pochutnaní!

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru