Suroviny:
1=200 ml
2 vejce “ L „
1/2 hrnku třtinového cukru
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
2 hrnky hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
300-400 g mražených borůvek
Příprava koláče:
Troubu zapnout na 190 stupňů Celsia bez horkého vzduchu.
Vejce vyšlehat s cukrem do husté pěny.
Přidat olej, mléko šlehat.
Dále metličkou zapravit prosatou mouku s práškem do pečiva.
Přenést na pekáček s pečícím papírem.
Zčásti rozmrazene borůvky promíchat se lžící mouky a opatrně přidat navrch těsta.(V mouce jsem obalila,aby borůvky nepropadly dolů.
Dát do vyhřáté trouby na 190 stupňů Celsia a hned teplotu stáhnout na 180 stupňů Celsia.
Po 20 minutách pečení opět teplotu stáhnout na 160 – 170 stupňů Celsia ( podle typu trouby).
Péct 40 – 45 minut.
Přeji vám dobré pochutnaní!