Suroviny na dvě porce:
6 větších čerstvých artyčoku
Šťáva z jednoho citronu
Sýr na gratinování 100 gr Parmazán 30 gr
100 ml mléka
1 vejce
Muškátový oříšek, sůl a pepř
Příprava jídla:
Připravte si hrnec se studenou vodou,do které nalijte šťávu z citrónu.
Z Artyčoku odstranit všechny tvrdé vrchní listy, nakonec seříznout špičku a stonek.
Ponořte je do vody s citronem.
Nechte chvilku působit a po té Artyčoky propláchnete v čisté vodě.
Dejte vařit na 8-10 minut.
Mezitím zapněte troubu horký vzduch na 180 stupňů.
Uvařené Artyčoky dejte do zapékací misky.
Vejce, sýr, mléko a koření nalít na Artyčoky.
Doba pečení 10-15 minut, anebo pečte podle vaší trouby.
Servírovat můžete s vařeným bramborem.
Měla jsem zbytek brokolice a vařený brambor 🥔 ve slupce,tak jsem to zapekla společně.
Brokolici jsem jen lehce ovařila, nám chutná na skus.
Dobrou chuť!