Domů » Zapékané Artyčoky.

Zapékané Artyčoky.

Suroviny na dvě porce:

6 větších čerstvých artyčoku
Šťáva z jednoho citronu

Sýr na gratinování 100 gr Parmazán 30 gr
100 ml mléka

1 vejce
Muškátový oříšek, sůl a pepř

Příprava jídla:

Připravte si hrnec se studenou vodou,do které nalijte šťávu z citrónu.

Z Artyčoku odstranit všechny tvrdé vrchní listy, nakonec seříznout špičku a stonek.

Ponořte je do vody s citronem.

Nechte chvilku působit a po té Artyčoky propláchnete v čisté vodě.

Dejte vařit na 8-10 minut.

Mezitím zapněte troubu horký vzduch na 180 stupňů.

Uvařené Artyčoky dejte do zapékací misky.

Vejce, sýr, mléko a koření nalít na Artyčoky.
Doba pečení 10-15 minut, anebo pečte podle vaší trouby.

Servírovat můžete s vařeným bramborem.

Měla jsem zbytek brokolice a vařený brambor 🥔 ve slupce,tak jsem to zapekla společně.

Brokolici jsem jen lehce ovařila, nám chutná na skus.

Dobrou chuť!

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru