Suroviny pro 2 porce:
- 1 lilek
- 200 gr.mlete krůtí maso
- 1 mozzarella
- 100 gr.strouhany parmazán
- 1 vejce
- 100 gr.drcenych rajčat
- 1 stroužek česneku
- Sůl, pepř, římský kmín, oregáno.
Příloha: vařené brambory.
Příprava:
Rozkrojit lilek, pokrájet uvnitř mřížku,posolit, pokapat olivovým olejem, přikrýt alobalem a dát do trouby na 180 st.na 40 minut.
Mezitím smíchat krůtí maso s vejcem, česnekem a kořením.Tuto směs vpravit do rozmáčknuteho vnitřku lilku a dát již bez alobalu péct cca 25 min.
Po této době pokládat nakrájenou mozarellu, zalít drcenými rajčaty, posypat strouhaným parmazánem a znovu zapéct cca 15 min.
Podávat s vařenými bramborami posypané jarní cibulkou.