Domů » Zapečený květák.

Zapečený květák.

Suroviny na dvě porce:

  • 1 menší květák
  • 125 ml mléka
  • 2 vejce
  • 100 gr strouhaný ementál k zapékání
  • Sušené oregáno, sůl, pepř

Postup:

Květák rozdělit na růžičky a 10 min vařit v osolené vodě.

Mezitím si připravit:

Rozšlehat vejce s mlékem, přidat 50 gr sýra,druhou část nechat na vrch.Do toho přimíchat koření.

Uvařený květák scedit a ponořit do připraveného základu.Po té přemístit do zapékací mísy,anebo dvou(to už záleží jak budu chtít servírovat),a na vrch dát druhou polovinu sýra.

Péct v předehřáté troubě při 180 st asi 20 minut.

Servírovat se dá jen tak,ale my máme rádi brambory,proto jsem 2 uvařila ve slupce, rozkrájela a dala na ně máslo.

Celková doba nepřesáhne 40 minut.

Dobrou chuť.

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru