Suroviny na dvě porce:
- 1 menší květák
- 125 ml mléka
- 2 vejce
- 100 gr strouhaný ementál k zapékání
- Sušené oregáno, sůl, pepř
Postup:
Květák rozdělit na růžičky a 10 min vařit v osolené vodě.
Mezitím si připravit:
Rozšlehat vejce s mlékem, přidat 50 gr sýra,druhou část nechat na vrch.Do toho přimíchat koření.
Uvařený květák scedit a ponořit do připraveného základu.Po té přemístit do zapékací mísy,anebo dvou(to už záleží jak budu chtít servírovat),a na vrch dát druhou polovinu sýra.
Péct v předehřáté troubě při 180 st asi 20 minut.
Servírovat se dá jen tak,ale my máme rádi brambory,proto jsem 2 uvařila ve slupce, rozkrájela a dala na ně máslo.
Celková doba nepřesáhne 40 minut.
Dobrou chuť.