Suroviny na dvě porce:
- 350 ml těstovin FIDEUA( malé zatočené tvrdé nudličky)
- 500 ml masového nebo rybího vývaru
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1/2 cukety
- 2 větší žampiony
- 2 artyčoky ( není nutné, může být jakákoliv zelenina,kterou máme k dispozici).
- 250 ml drcených rajčat z konzervy
- 750 gr.Čerstvé slávky ( může být méně (dala jsem celé balení)
- Koření:1 lžíce kurkuma
- Semínka Černucha,
- sůl, pepř
- Olivový olej na restování, citron na dochucení.
Pánev na paellu 36 cm.
Postup přípravy:
Na olivovém oleji orestovat zmíněnou zeleninu,potom přidat česnek,koření a zasypat těstovinami.Nechat znovu krátce orestovat, zalít drcenými rajčaty a horkým vývarem.Zamichat a navrch položit čerstvé slávky.
Přikrýt alobalem a vařit na mírném plameni bez míchání asi 8 minut.Doba vaření pro slávky na páře cca 5-8 min. stejně pro tento druh těstovin.
Přeju dobrou chuť.