Suroviny na dvě porce:
250 gr čerstvých lístků špenátu
4 vlašské ořechy
2 stroužky česneku
Olivový olej
400 gr Merluza ( Hake)
Sůl a pepř.
Příprava jídla:
Zapnout pečící troubu na 200 stupňů Celsia.
Na pečící papír nakapat olivový olej.
Položit rybu na papír, osolit a opepřit.Pokapat olejem.
Péct 10-15 min.
Máte-li uvařený 🥔 brambor,dejte ho rovněž na pekáček.
Mezitím dát vařit osolenou vodu, do které dejte spařit lístky špenátu.
Spařený špenát ihned propláchnete studenou vodou.
Na pánvi orestujte česnek s ořechy a přidejte mletý pepř.
Špenát promíchejte s česnekem a ořechy.
Ryba 🐟 se mezitím upekla.
Jednoduchý lehký oběd.
Dobrou chuť!