Domů » Rýže na španělský způsob.Tady se jmenuje „arroz meloso“

Rýže na španělský způsob.Tady se jmenuje „arroz meloso“

Španělé rýži miluji a připravují ji na mnoho způsobů.

Arroz meloso je vláčná a vaří se na skus.

K tomuto účelu se prodává typ rýže.Je to kulatá rýže a nazývá se arroz caldoso.

Suroviny na dvě porce:

200 g rýže

400 g zeleniny ( jedno jaké)

Ja jsem dala červenou papriku,zelenou papriku,3 žampiony,1/2 červené cibule,1/2 cukety,3 stroužky česneku, květák, mražený hrášek, avokádo.

100 ml tomato frito
Olivový olej

Sůl a pepř

Příprava jídla:

Zeleninu (kromě hrášku a avokáda) nasekat na drobno a orestovat na pánvi.

Nechat stranou.

Na druhé pánvi na olivovém oleji a česneku krátce opéct rýži do které přidat tomato frito a 400 ml vody.
Sůl a pepř.

Přikrýt poklicí a nechat pomalu dusit.Ke konci přimíchat orestovanou zeleninu, malé růžičky květáku a mražený hrášek.Nechat minutku propojit.

Naservírovat s čerstvým avokádem.

Dobrou chuť:

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru