Španělé rýži miluji a připravují ji na mnoho způsobů.
Arroz meloso je vláčná a vaří se na skus.
K tomuto účelu se prodává typ rýže.Je to kulatá rýže a nazývá se arroz caldoso.
Suroviny na dvě porce:
200 g rýže
400 g zeleniny ( jedno jaké)
Ja jsem dala červenou papriku,zelenou papriku,3 žampiony,1/2 červené cibule,1/2 cukety,3 stroužky česneku, květák, mražený hrášek, avokádo.
100 ml tomato frito
Olivový olej
Sůl a pepř
Příprava jídla:
Zeleninu (kromě hrášku a avokáda) nasekat na drobno a orestovat na pánvi.
Nechat stranou.
Na druhé pánvi na olivovém oleji a česneku krátce opéct rýži do které přidat tomato frito a 400 ml vody.
Sůl a pepř.
Přikrýt poklicí a nechat pomalu dusit.Ke konci přimíchat orestovanou zeleninu, malé růžičky květáku a mražený hrášek.Nechat minutku propojit.
Naservírovat s čerstvým avokádem.
Dobrou chuť: