Suroviny na dvě porce:
- 2 filety z bílé ryby(např. Hake)
- 4 brambory
- 1 cibule
- 1/2 čerstvé červené papriky
- 1/2 cukety
- 1 tuřín
- 1/2 chilli papričky
- Olivový olej
- 3 stroužky česneku
- Sůl, pepř
- Zelená petrželka
Postup:
Na pekáček nakapat olivový olej a položit na něj na plátky nakrájené brambory,na kolečka nakrájenou cibuli,cuketu, tuřín na kolečka, červenou papriku,chilli papričku.Posolit, opepřit a znovu pokapat olivovým olejem.
Dát do vyhřáté trouby na 180 st.a péct cca 40 minut.
Mezitím nakrájet na plátky česnek a na olivovém oleji lehce osmahnout.
Posekat zelenou petrželku.
Když je zelenina upečená, vložit do pekáče dva filety z ryby.Znovu pokapat olivovým olejem a dát opět do trouby na 10 minut zapéct.
Po upečení ozdobit sekanou petrželkou a česnekem.