Rýže je ve Španělsku národním pokrmem a já jí miluju.
Připravuju rýži na mnoho způsobů a vždy chutná.
Důležité je,aby výsledný pokrm nebyl suchý.
Dnes jsem měla k dispozici kuřecí prsa, které jsem použila.
Suroviny na dvě porce:
200 ml kulatozrnná rýže ( arroz meloso ).
1 cibule
2 stroužky česneku
1/2 červené papriky
1/2 zelené papriky
2 mrkve
Hrst cherry rajčátek
300 g kuřecí prsa
600 ml kuřecího vývaru
Sůl pepř a kurkuma podle chutí.
Olivový olej
Příprava jídla:
Kuřecí prsa nakrájet a opéct na velké pánvi.
Po vyjmutí z pánve opéct zeleninu.
K opečené zelenině přidejte rýži a krátce orestujte společně s kořením.
Zalijte vývarem a krátce bez míchání povařte.
Opečené kousky kuřecího masa dejte navrch, přikryjte alufolii a při nízké teplotě nechte rýži změknout na skus.
Instagram: drahomira_tonerova
Najdete vic obrázku postupu vaření jidla.
Dobrou chuť!