Suroviny na dvě porce:
1/4 hlávky zelí
1/2 cibule
3 brambory
2 vejce
Hrstka ovesných vloček na spojení textury
600-700 ml vývaru nebo vody
Slanina (není nutná)
Sůl, pepř,ocet,cukr
Sádlo nebo slunečnicový olej.
Příprava jídla:
Na sádle nebo oleji orestovat cibuli s nakrájeným zelím.(Použila jsem sádlo, neboť k servírování použiju slaninu).
Přidat na kostičky nakrájené brambory,zalít vývarem a přidat hrstku ovesných vloček sůl, černý mletý pepř a nechat vařit přibližně 20 minut.
Mezitím zlehka opéct česnek, vyjmout a dát stranou.V pánvi po česneku osmažit slaninu.
Uvařenou polévku ochutit 2-3 lžícemi octa a jednou lžičkou cukru.
Promíchat a přidat 2 vejce.
Přikrýt poklicí a nechat na mírném ohni vejce uvařit jako ztracená (přibližně 6 min).
Servírovat s česnekem a slaninou a mletým barevným pepřem.
Dobrou chuť!