Domů » Polévka z hlávkového zelí s bramborami.

Polévka z hlávkového zelí s bramborami.

Suroviny na dvě porce:

1/4 hlávky zelí

1/2 cibule
3 brambory

2 vejce
Hrstka ovesných vloček na spojení textury
600-700 ml vývaru nebo vody

Slanina (není nutná)

Sůl, pepř,ocet,cukr
Sádlo nebo slunečnicový olej.

Příprava jídla:

Na sádle nebo oleji orestovat cibuli s nakrájeným zelím.(Použila jsem sádlo, neboť k servírování použiju slaninu).

Přidat na kostičky nakrájené brambory,zalít vývarem a přidat hrstku ovesných vloček sůl, černý mletý pepř a nechat vařit přibližně 20 minut.

Mezitím zlehka opéct česnek, vyjmout a dát stranou.V pánvi po česneku osmažit slaninu.

Uvařenou polévku ochutit 2-3 lžícemi octa a jednou lžičkou cukru.
Promíchat a přidat 2 vejce.
Přikrýt poklicí a nechat na mírném ohni vejce uvařit jako ztracená (přibližně 6 min).

Servírovat s česnekem a slaninou a mletým barevným pepřem.

Dobrou chuť!

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru