Suroviny na dvě porce:
1 lilek
200 g hovězího mletého masa
100 g strouhaný sýr
Hrst zelené petrželky
3 stroužky česneku
Sůl a pepř
Příloha:
400 g mražený hrášek
Sůl a pepř
1 lžíce másla
Příprava jídla:
Lilek rozkrojit , vnitřek nasolit a nechat tzv.vypotit aby se lilek zbavil hořkosti.
Po 30 minutách vodu šetřit, dát do pekáčku,podlit vodou a pokapat olivovým olejem.
Péct při 170 stupních Celsia 40 minut.
Mezitím připravit směs:
Mleté hovězí maso s česnekem, nasekanou petrželkou, sýrem, sůl a pepř.
Tuto směs dát na pečený lilek a nechat zapéct cca 20 minut.
Hrášek romrazit, vařit cca 10 minut, přidat máslo, sůl, pepř a tyčovým mixérem rozmixovat.
Dobrou chuť!