Domů » Plněný lilek 🍆 a hrachová kaše.

Plněný lilek 🍆 a hrachová kaše.

Suroviny na dvě porce:

1 lilek

200 g hovězího mletého masa

100 g strouhaný sýr

Hrst zelené petrželky

3 stroužky česneku

Sůl a pepř

Příloha:

400 g mražený hrášek

Sůl a pepř

1 lžíce másla

Příprava jídla:

Lilek rozkrojit , vnitřek nasolit a nechat tzv.vypotit aby se lilek zbavil hořkosti.

Po 30 minutách vodu šetřit, dát do pekáčku,podlit vodou a pokapat olivovým olejem.

Péct při 170 stupních Celsia 40 minut.

Mezitím připravit směs:

Mleté hovězí maso s česnekem, nasekanou petrželkou, sýrem, sůl a pepř.

Tuto směs dát na pečený lilek a nechat zapéct cca 20 minut.

Hrášek romrazit, vařit cca 10 minut, přidat máslo, sůl, pepř a tyčovým mixérem rozmixovat.

Dobrou chuť!

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru