Suroviny na 4 porce:
1 malá hlávka červeného zelí.
Na dresink:
50 ml olivového oleje
2 lžíce dijon hořčice
2 lžíce obyčejné běžné hořčice
2 lžíce agave sirupu
2 lžíce jablečného octa
Sůl a pepř.
Dejte do sklenice s víčkem a dobře protřepejte.
Příprava pokrmu:
Očistit zelí od vnějších tvrdých listů.
Hlávku rozkrájet.Nechat košťál,aby držel listy pohromadě.
Uložit na pečící papír tak,aby se listy nerozpadaly.
Předehřeje troubu na 200 stupňů Celsia.
Na rozkrájené zelí nalijte polovinu dresinku a dejte péct.
Po 15 minutách zelí otočte a zalijte druhou polovinou dresinku.
Pečte dalších 15 minut.Podle potřeby snížit teplotu.
K zelí si dejte na co máte zrovna chuť.
My jsme měli steak,brambor 🥔 a stehýnko kachny.
Takto upravené zelí můžete kombinovat s jogurtovým dipem,nebo ho jist jen tak.
Samotné totiž chutná báječně.
Pochutnejte si!