Aby ta jídla měla trochu nápaditosti….
Suroviny na dvě porce:
400 g hovězího masa na steak.
3 brambory
1 veliké 🍅 rajče
1/2 hlávky menšího červeného zelí
Olivový olej
Sůl, pepř ,kousek másla na brambor a pár kapek jablečného octa.
Příprava jídla:
2 brambory uvařte v osolené vodě.
Zelí nakrájet na kostky a přidat k němu 1 malý nadrobno nakrájený brambor.
Vařte 10 minut v malém množství vody,aby se pak cenná tekutina nemusela vylít.
Po uvaření rozmixujte do hladka tyčovým mixérem.
Osolte, opepřete a přidejte pár kapek octa.
Steak opéct podle toho,jak máte rádi.
Já peču 2 minuty z každé strany na rozpálené pánvi.
Rajče krátce opečte v menší pánvi,asi minutu.
Steak jsem nakrájela,aby byla změna v prezentaci.
Brambor překrojit a dát na něj kousek másla a sůl.
Vše nanonec opepřím čerstvě umletým barevným pepřem.
Dobrou chuť!