Suroviny na dvě porce:
- 250 gr mletého masa
- 2 stroužky česneku
- Hrstka drcených ovesných vloček na spojení masy
- 1 vejce
- Hrstka celozrnné ječné mouky na obalení kuliček
- Sůl, pepř a římský kmín.
- Olivový olej na jejich opečení
Dále na omáčku připravit:
- 1 Cibule
- 1 větší zelená paprika
- 1 červená paprika
- 1 lžička sušené sladké papriky
- 200 gr vařené cizrny( ve skle,bez konzervantů)
- 100 ml drcených rajčat
- 200 ml vývaru
- Olivový olej
- 80 gr rýže basmati na přílohu
Zpracování:
Maso s kořením, česnekem, vajíčkem, hrstkou vloček promíchat a nechat stát aby vločky zapůsobily dobře jako pojivo.Zprvu se může zdát hmota řídká,ale dejte jí šanci,po pár minutách vytvoří homogenní konzistenci.
Mezi tou dobou na pánvi rozpálit olivový olej a na něm dobře orestovat cibuli s paprikami nadrobno nakrájenými.Pak přidat sladkou papriku, drcená rajčata a zalít 200 vývarem.
Krátce povařit a přidat scezenou cizrnu.
Sůl a pepř.
Z připravené masy mletého masa vytvarovat kuličky o cca průměru 3 cm,obalit je v žitné mouce a krátce osmahnout.Potom je přemístit do základu a nechat na mírném ohni asi 10 minut.
Celková doba přípravy i vařením asi 40 minut.
Podávat s rýží, která se velmi dobře snoubí s luštěninami.
Věřím, že si pochutnáte!