Domů » Masové kuličky z mletého krůtího a kuřecího masa.

Masové kuličky z mletého krůtího a kuřecího masa.

Suroviny na dvě porce:

  • 250 gr mletého masa
  • 2 stroužky česneku
  • Hrstka drcených ovesných vloček na spojení masy
  • 1 vejce
  • Hrstka celozrnné ječné mouky na obalení kuliček
  • Sůl, pepř a římský kmín.
  • Olivový olej na jejich opečení

Dále na omáčku připravit:

  • 1 Cibule
  • 1 větší zelená paprika
  • 1 červená paprika
  • 1 lžička sušené sladké papriky
  • 200 gr vařené cizrny( ve skle,bez konzervantů)
  • 100 ml drcených rajčat
  • 200 ml vývaru
  • Olivový olej
  • 80 gr rýže basmati na přílohu

Zpracování:

Maso s kořením, česnekem, vajíčkem, hrstkou vloček promíchat a nechat stát aby vločky zapůsobily dobře jako pojivo.Zprvu se může zdát hmota řídká,ale dejte jí šanci,po pár minutách vytvoří homogenní konzistenci.

Mezi tou dobou na pánvi rozpálit olivový olej a na něm dobře orestovat cibuli s paprikami nadrobno nakrájenými.Pak přidat sladkou papriku, drcená rajčata a zalít 200 vývarem.

Krátce povařit a přidat scezenou cizrnu.
Sůl a pepř.

Z připravené masy mletého masa vytvarovat kuličky o cca průměru 3 cm,obalit je v žitné mouce a krátce osmahnout.Potom je přemístit do základu a nechat na mírném ohni asi 10 minut.

Celková doba přípravy i vařením asi 40 minut.

Podávat s rýží, která se velmi dobře snoubí s luštěninami.

Věřím, že si pochutnáte!

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru