Na Velikonoční Zelený čtvrtek je tradice něco zeleného k jídlu,proto jsem udělala květákové placky nazeleno.
K surovinám:
1 větší květák
2 vejce
4 lžíce strouhanky
4 lžíce ovesné mouky
1 lžíce solamylu
1 lžička kurkumy
1/2 lžičky mletého černého pepře
Sůl, římský kmín
3 stroužky česneku
1/2 cibule
Hrst zelené petrželky , polníček a rukola na přílohu.
Slunečnicový olej na smažení.
Příprava jídla:
Květák uvařit v osolené vodě do měkka.
Rozmačkaný květák smíchat se všemi přísadami.
(Petrželku nasekat,cibuli nakrájet najemno a česnek rozmačkat).
Na středním plameni rozehřát olej,na který dejte smažit placky.
Není potřeba se trápit s těstem a snažit se o tvar rukama,ten přizpůsobte až na pánvi.
Smažte asi 3 minuty z každé strany.
Dobrou chuť!