Domů » Květákové placky do zelena

Květákové placky do zelena

Na Velikonoční Zelený čtvrtek je tradice něco zeleného k jídlu,proto jsem udělala květákové placky nazeleno.

K surovinám:

1 větší květák

2 vejce
4 lžíce strouhanky
4 lžíce ovesné mouky
1 lžíce solamylu
1 lžička kurkumy

1/2 lžičky mletého černého pepře

Sůl, římský kmín
3 stroužky česneku

1/2 cibule
Hrst zelené petrželky , polníček a rukola na přílohu.

Slunečnicový olej na smažení.

Příprava jídla:

Květák uvařit v osolené vodě do měkka.

Rozmačkaný květák smíchat se všemi přísadami.

(Petrželku nasekat,cibuli nakrájet najemno a česnek rozmačkat).

Na středním plameni rozehřát olej,na který dejte smažit placky.
Není potřeba se trápit s těstem a snažit se o tvar rukama,ten přizpůsobte až na pánvi.

Smažte asi 3 minuty z každé strany.

Dobrou chuť!

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru