Suroviny na dvě porce:
200 ml krup( v suchém stavu)
600 ml vývaru nebo vody
3-4 kusy větších žampionů
150 ml drcených rajčat
2 vejce
1/2 lžičky kurkumy,
mletý černý pepř podle chuti (pepř s kurkumou je velmi dobrá kombinace pro zdraví).
3 stroužky česneku
Římský kmín, sůl
Parmazán
Olivový olej
Postup:
Kroupy večer namočit do studené vody.
Druhý den propláchnout a dát vařit buď do vývaru,nebo vody.(Obvykle je uvařím ráno a mám je k finálnímu dokončení už po ruce když se vracím domů).Je třeba dát větší množství tekutiny, neboť kroupy hodně zvětší svůj objem a ve finální fázi nebudou suché.
Doba vaření krup 30 minut
Dají se připravovat na mnoho způsobů a nikdy mě nezklamou( to je další z mých oblíbených surovin z dětství).
Na pánvi s olivovým olejem orestovat houby, česnek, přidat drcená rajčata, koření a přimíchat vařené kroupy.
Nechat prohřát.
Navrch dát parmazán a vařené vejce na měkko.
Dobrou chuť.