Domů » Kroupy s houbami.

Kroupy s houbami.

Suroviny na dvě porce:

200 ml krup( v suchém stavu)

600 ml vývaru nebo vody

3-4 kusy větších žampionů

150 ml drcených rajčat

2 vejce
1/2 lžičky kurkumy,
mletý černý pepř podle chuti (pepř s kurkumou je velmi dobrá kombinace pro zdraví).

3 stroužky česneku

Římský kmín, sůl
Parmazán
Olivový olej

Postup:

Kroupy večer namočit do studené vody.
Druhý den propláchnout a dát vařit buď do vývaru,nebo vody.(Obvykle je uvařím ráno a mám je k finálnímu dokončení už po ruce když se vracím domů).Je třeba dát větší množství tekutiny, neboť kroupy hodně zvětší svůj objem a ve finální fázi nebudou suché.

Doba vaření krup 30 minut

Dají se připravovat na mnoho způsobů a nikdy mě nezklamou( to je další z mých oblíbených surovin z dětství).

Na pánvi s olivovým olejem orestovat houby, česnek, přidat drcená rajčata, koření a přimíchat vařené kroupy.

Nechat prohřát.

Navrch dát parmazán a vařené vejce na měkko.

Dobrou chuť.

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru