Suroviny pro dvě osoby:
- 200 ml kulaté rýže na paellu
- 1/2 cibule
- 150 ml drcených rajčat
- 1/2 cukety
- 1/2 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 čerstvá chilli paprička bez seminek
- 4 stroužky česneku
- 4 obří krevety
- 10 kusů slávky
- 500 ml masový nebo rybí vývar
- Olivový olej
- 1pol. lžíce kurkuma,
- 1/2 čajové lžičky černý mletý pepř ,1/2 čajové lžičky sušené drcené papričky Nora, sůl.
Na ozdobu jarní cibulka a citron.
.
Příprava:
Na pánvi o velikosti 30 až 36 cm opéct krátce z obou stran krevety.Po jejich vyjmutí dát osmahnout všechnu pokrájenou zeleninu.Po té dát orestovat rýži až vsákne olej a přidat nadrobno nakrájený česnek,koření a drcená rajčata.Rychle ještě osmahnout a zalít horkým vývarem.Po 2 minutách stáhnout teplotu a bez míchání nechat pod alobalem“dojít“16 min. Před dokončením jídla odkrýt, vložit čerstvé slávky a krevety.Znovu přikrýt na cca 5 min.Doba přípravy by neměla překročit doporučenou dobu přípravy rýže ,která je u tohoto druhu doporučená na 16 min.
Podávat s jarní cibulkou a citrónem.
.