Suroviny:
350 g chlebové mouky
200 ml vlažné vody
2 lžíce olivového oleje
Špetka soli
1/2 lžičky cukru
15 g čerstvého droždí
Hrubá sůl na posyp
Olivy nebo kapary
Čerstvý rozmarýn
Provensálské koření
Příprava těsta:
Droždí s cukrem rozmíchat ve vlažné vodě,nechat vzejít a vypracujte těsto.
Přidejte olivový olej a rukou propracujte těsto.
Nechte kynout 60 min.
Mezitím vyhřát troubu na 250 stupňů Celsia.
Pekáček o rozměru 23×33 cm vymazat olivovým olejem, těsto na něj rozprostřít, přidat kapary nebo olivy a nechat dalších 30 minut kynout.
Posypat nasekaným rozmarýnem, provensálským kořením a hrubou solí.
Péct cca 10-15 minut podle trouby.
Po upečení ještě pokapat olivovým olejem.
Neměla jsem doma olivy,proto jsem použila kapary.
Ať se chlebík povede a chutná!