Domů » Focaccia-chleba po italsku s kaparama.

Focaccia-chleba po italsku s kaparama.

Suroviny:

350 g chlebové mouky

200 ml vlažné vody

2 lžíce olivového oleje

Špetka soli

1/2 lžičky cukru
15 g čerstvého droždí

Hrubá sůl na posyp
Olivy nebo kapary
Čerstvý rozmarýn

Provensálské koření

Příprava těsta:

Droždí s cukrem rozmíchat ve vlažné vodě,nechat vzejít a vypracujte těsto.

Přidejte olivový olej a rukou propracujte těsto.

Nechte kynout 60 min.

Mezitím vyhřát troubu na 250 stupňů Celsia.

Pekáček o rozměru 23×33 cm vymazat olivovým olejem, těsto na něj rozprostřít, přidat kapary nebo olivy a nechat dalších 30 minut kynout.

Posypat nasekaným rozmarýnem, provensálským kořením a hrubou solí.

Péct cca 10-15 minut podle trouby.

Po upečení ještě pokapat olivovým olejem.

Neměla jsem doma olivy,proto jsem použila kapary.

Ať se chlebík povede a chutná!

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru