Domů » Dušené Artyčoky na bílém víně.

Dušené Artyčoky na bílém víně.

Artyčoky jsou velmi prospěšné pro játra, máme je ve velké oblibě a nyní, když je jejich sezóna, připravuju je na různé způsoby.

Suroviny na dvě porce:

4 větší artyčoky

1 cibule

2 stroužky česneku

2 bobkové listy

2 dcl bílého vína

2 mrkve
Olivový olej

Sůl a pepř

Příprava jídla:

Artyčoky očistit od vrchních tvrdých listů , oloupat stonek a rozkrojit napůl.

Na pánvi na olivovém oleji restovat společně s mrkví, cibulí a česnekem.

Přidat koření a podlit vínem.

Nechat dusit pod poklicí asi 15 min .

A můžete si pochutnávat!

Můžete si je dát jako samostatný chod anebo jako přílohu k masu.

Ja jsem dnes udělala steak.

Dobrou chuť!

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru