Domů » Čočka s rybou(filet z tresky)

Čočka s rybou(filet z tresky)

Suroviny na dvě porce:

150 ml čočky (v suchém stavu)

1/2 cibule
1/2 červené papriky

1/2 zelené papriky

1 mrkev🥕
3 stroužky česneku
Hrstka cherry rajčátek
400 gr filetů tresky

Olivový olej

Sůl a pepř

Příprava jídla:

Čočku namočit alespoň na 4 hodiny,potom propláchnout a vařit s bobkovým listem.(BL napomůže lepšímu trávení čočky)

Vařit na mírném plameni asi 30 min( záleží na druhu čočky).

Mezitím na pánvi na oliv.oleji osmažit nadrobno nakrájenou zeleninu,do které později přidat rajčátka a nechat ještě chvilku restovat.

Přidat sůl, pepř a přimíchat vařenou čočku.

Dále lehce osmahnout plátky česneku.Vyjmout a do stejné pánve dát opéct rybu.(Může se stát, že se ryba při opékání rozpadá,nic se neděje).Treska je křehká.

Na talíř prvně přemístit čočku na to rybu a navrch česnek.

Dobrou chuť!

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru