Suroviny na dvě porce:
150 ml čočky (v suchém stavu)
1/2 cibule
1/2 červené papriky
1/2 zelené papriky
1 mrkev🥕
3 stroužky česneku
Hrstka cherry rajčátek
400 gr filetů tresky
Olivový olej
Sůl a pepř
Příprava jídla:
Čočku namočit alespoň na 4 hodiny,potom propláchnout a vařit s bobkovým listem.(BL napomůže lepšímu trávení čočky)
Vařit na mírném plameni asi 30 min( záleží na druhu čočky).
Mezitím na pánvi na oliv.oleji osmažit nadrobno nakrájenou zeleninu,do které později přidat rajčátka a nechat ještě chvilku restovat.
Přidat sůl, pepř a přimíchat vařenou čočku.
Dále lehce osmahnout plátky česneku.Vyjmout a do stejné pánve dát opéct rybu.(Může se stát, že se ryba při opékání rozpadá,nic se neděje).Treska je křehká.
Na talíř prvně přemístit čočku na to rybu a navrch česnek.
Dobrou chuť!